آموزش اسکی
نوشته شده توسط : مهدی حیدری پور

برای آنکه در دادن آموزش به شاگرد در ورزش اسکی موفق باشیم لازم است موارد زیر را برای تصحیح حرکتی وی رعایت کرده و آن را اجرا کرد:
تصحیح با حرکت در آموزش اسکی:
۱٫دادن هدفی واضح و شفاف برای به شاگرد تا بتواند با داشتن همان هدف و دادن حرکات لازم و قابل فهم و درک ،اشکالات خود را شناسایی و آنها را تصحیح کند
۲٫یادگیری با اجرای حرکات ،تواناییهای وفق پذیری شاگرد با محیط و شرایط خوب وبد آن را افزایش میدهد
تصحیح با تقلید:
قبل از آنکه شاگرد حرکت مربی را تقلید کند باید حرکت را توضیح و مصور کند
توضیح ، نمایش ،تقلید، تصحیح.
توضیح وشفاف سازی باید دو شرط داشته باشد و روی این دو شرط تکیه کند:
۱٫جنبه ی سازماندهی و مدیریتی لازم:(چه پیستی،چه جهتی،نقطه ی شروع،نقطه ی پایانی و….)
۲٫جنبه ی تکنیکی:باید به شاگرد توضیح داد که چه حرکتی را انجام دهد و آن را مصور کند تا عینی تر و ملموس تر باشد تا شاگرد بتواند آن را در ذهنش متصور کند.

برای تهیه این محصول ارزشمند از فروشگاه تهران خرید می توانید همین الان اقدام نمایید.


.تصویر باید بتواند ریتم حرکت را انجام دهد و مکانیسم یا مراحل حرکت را به گونه ای نشان دهد که قادر باشد آن را تکرار کند ولی هدف این نیست که شاگرد بتواند حرکت را به طور۱۰۰درصد انجام دهد بلکه هدف اینست که به مرحله ی اجرای درست نزدیکتر شود.
.حرکات و آموزش اسکی باید به گونه ای ساده و راحت باشد و برای شاگرد قابل فهم باشد تا وی بتواند آن را راحت تر تصور کند و شاگرد با تکرار و تمرین بیشتر میتواند حرکات را تصحیح و بهتر متوجه اشتباهات خود میشود که معنی آن این است که وقتی وی حرکات را تکرار میکند بهتر میتواند متوجه کار و حرکات خود باشد و این تنها از طریق تکرار و تمرین به دست می آید.
. همیشه سعی کنیم از کلمات و جملات مثبت و تشویق کننده و انگیزه اور استفاده کنیم که در آموزش اسکی موفق تر خواهیم شد و به هدف آموزش درست به شاگرد میرسیم .این کار حتی در زندگی روزمره ی خود و رابطه با دیگران بسیار نکته ی با ارزشی میباشد که چه در آموزش اسکی و چه در آموزش های دیگر و ارتباط برقرار کردن و شاد بودن اهمیت فراوان دارد.در آموزش اسکی مثلاً وقتی میخواهیم اشتباهی را متذکر شویم میتوانیم به طور مثال در مورد زانوان اگر شاگرد زانوهایش صاف باشد بهتر است از کلمه ی :”زانوهایت را کمی خم کن “استفاده کرد.
.همیشه در تشویق کردن شاگرد اهتمام بورزید و سعی کنید وقتی میخواهید نقطه ی ضعف و اشکلات وی را متذکر شوید بهتر است اول نقاط قوت وی را به او یاد آوری کنید
و سپس نقطه ی ضعفش را به درستی به او بگویید تا آن را تصحیح کند.
. برای نشان دادن نمایش متصور و درست باید معمولاً سعی کرد از نمایش و فیلم یا ویدئوهایی استفاده شود که سرعت و انرژی وریتم (ضرباهنگ) آموزش اسکی را به طور دقیق نشان دهد که این موارد جزء اساس همه ی ورزش ها میباشد.
. عامل انسانی : آموزش اسکی یک عامل بسیار مهم در آن دارد که نحوه ی آموزش توسط مربی محترم دارد که باید با کیفیت و روش و تکنیک مناسب انجام شود که یک عامل بسیار مهم و حیاتی در آموزش اسکی دارد که مربی با شور و انرژی و جوی که در کلاس و آموزش ایجاد میکند میتواند شاگرد را به یادگیری بیشتر و ادامه ی آموزش ترغیب کند.
یک اسکی باز و شاگرد برای آموزش دیدن اسکی لازم است ابتدا با ابزار اسکی آشنا شود که از چوب دستی مخصوص و کفشهای اسکی تشکیل میشود که بعد از آن موارد دیگر مثل نحوه یایستادن ،سُر خوردن ،سبک کردن،لبه دان ،چرخیدن و….را شروع به یادگیری کند.


اسکی نه تنها قوانینی دارد بلکه شبیه رانندگی میباشد ، آن هم راننده ای که در جاده ای به نام پیست اسکی خود رانندگی میکند که نه تنها در مقابل خود بلکه در مقابل دیگر اسکی بازان و محیط اطراف خود باید احساس مسئولیت کند اما متأسفانه اسکی بازهای آلپاین و اسنوبورد به دلیل عدم آگاهی و احساس مسئولیت حوادث جبران ناپذیری را هم برای خود و هم برای دیگران ایجاد میکنند که بسیار ناراحت کننده است که یک اسکی باز ابتدا باید با قوانین اسکی اشنا شود و آموزشات لازم را ببیند.

مرحله های پیشرفت برای اسکی باز حرفه ای شدن:
پیشرفت یک فرد تازه کار از یادگیری مبتدی اسکی با انجام چند مرحله تا رسیدن به اسکی باز حرفه ای.
این چند مرحله به شرط زیر میباشد:
۱٫به دست آوردن تعادل بیشتر
۲٫استقلال عضلانی(ایجاد حرکات جدید برای تمرینات مورد نظر)
۳٫هماهنگی و همکاری عضلات برای انجام تمرینات بهتر و موفق تر
۴٫ ناخود آگاه شدن حرکات و تمرینات مورد نظر.
-کسب تعادل:
مرحله ی اول: (تعادل استاتیک یا تعادلی که در توقف فرد صورت میگیرد)فرد مبتدی مورد نظر برای کسب تعادل باید ابتدا سعی میکند تعادل خود را بر روی اسکی یا اسنوبورد به دست آورد.

مرحله ی دوم:اسکی باز یا اسنوبورد با تجربه کمی که به دست آورده است میتواند تعادلی را که بهم خورده را باز به دست آورد.(مثلاً با حرکت دستها هنگام عبور از قوز برفی )
مرحله ی سوم:مقابله با عدم تعادل و برهم خوردن آن. در این مرحله اسکی باز یا اسنوبورد خودش را آماده میکند قبل از رسیدن به مرحله ی تعادل خود را اماده کند که باید تشخیص بدهد کجا و کی خود را آماده کند.
۲٫استقلال عضلانی:
مرحله ی اول: اسکی باز در این مرحله تمام عضلات بدنش را به کار میگیرد و بدین لحاظ انرژی زیادی مصرف میکند.
مرحله دوم: اسکی باز برای اینکه حرکت خود را بهتر انجام دهد آن قسمت از بدن یا عضلاتی را حرکت میدهد یا فعال میکند که برای بکارگیری لازم باشد و بقیه ی عضلاتی لازم نیست بکار گیرد را حرکت نمیدهد و انرژی بیشتری از این طریق میتواند ذخیره کند و هم میتواند بهتر کار کند (چه از لحاظ بدنی و چه از لحاظ هماهنگی).
۳٫هماهنگی عضلانی:
مرحله ی اول: مبتدی حرکت را انجام میدهد ولی حالت بدن وی حفظ نخواهد شد و هماهنگی بین عضلات از بین میرود یا حرکت به موقع صورت نمیگیرد.
مرحله دوم:اسکی باز باتجربه یا اسنوبورد ، میتواند حرکت را به روشی هماهنگ و همگام با بدن بکار گیرد که چه از لحاظ بدن و چه از لحاظ هماهنگی آنها با شرایط.
۴٫خودکار شدن:
مرحله ی اول:آموزش اسکی باز حرفه ای یا اسنو بورد برای حرکت بدنش فکر میکند و از طرفی چون نمیتواند به موقع و درست و هماهنگ عمل کند او اطلاعات کمی دارد و نمیداند چه گونه بدن خود را حرکت دهد بنابراین باچشم حالت بدن یا حرکت خود را انجام میدهد.
مرحله ی دوم:اسکی باز حرفه ای یا اسنوبورد او درک حرکتی بهتری دارد و کلیه ی حرکاتی که باید باشد را میشناسد و آن را بدون فکر کردن و به صورت خودکار انجام میدهد،بنابراین برای موانعی که در مقابلش ایجاد میشود میتواند حواس وچشمان خود را به آن بدوزد و عکس العمل بهتر داشته باشد.
–تدریس:
تدریس یا درس دادن همان ارتباط برقرار کردن است با شاگرد و محیط.
در اینجا در واقع سه عنصر وجود دارد که عبارتند از؛۱٫مربی۲٫شاگرد۳٫محیط.
شاگرد میخواهد یاد بگیرد و مربی میخواهد آموزش بدهد که در محیطی در حال تغییر همیشگی پیشرفت کند.


بنابراین سه عامل را بررسی کرد :
۱-شاگرد:برای اینکه شاگرد بتواند رشد کند عوامل زیر دخیل هستند:
.شخصیت
.تجربه
.وضعیت جسمانی
.تکنیک(فنون و روش)
.محیط
.تکنیک بازی
.وسایل
.سرما ،برف،ارتفاع،باد،یخبندان،و یا گرم شدن هوا
.مربی
.دانش
.ارتباطات
.شنوندگان خوب
.حرف شنوی خوب و دقیق شاگردان یا بعبارتی خوب گوش دادن
.انگیزه ی شکست ناپذیر و قوی شاگردان
.شناسایی دقیق و خوب شاگردان.
۲-مربی:آموزش اسکی مهاتهای خاصی دارد که مربی برای درس دادن و جذابیت تحصیل نیاز دارد که موارد زیر را انجام دهد:
.مشخص کردن هدفی که باید آن را انجام دهد و به ان برسد
.توضیح وشفاف سازی مراحل تکنیکی که لازمه رسیدن به هدف و یادگیری موضوع مورد نظر است
.کمک به سازماندهی یا مدیریت کردن فعال و پر تحرک
.استفاده و تکرار حرکت و روش قبل برای توضیح و روشن سازی روش جدید یا حرکت جدید
کمک به کنترل (تعادل) و ارزیابی (برداشت )حرکتی شاگرد به درس جدید
.دادن معیار قابل درک و درست به شاگردان برای آنکه بدانند حرکت را درست انجام داه اند یا نه و اگر درست نیست آن را تصحیح کند(که معمولاً اینکار را با نشان دادن ویدئوهای آموزشی به شاگردان که حرکات را خوب و مناسب انجام دهند
.تحلیل و ارزیابی و تصحیح مشکلات شاگردان
.بهتر و مفید تر است که مربی به صورت تصویر حرکات مورد نظر را آموزش دهد تا حرکات را درست تر و عینی تر آموزش داده شود.مربی برای آموزش اسکی باید موارد زیر را بررسی کند،
حال در مورد عوامل و مواردی که ممکن است جلوی پیشرفت شاگرد را بگیرد واو را از ادامه باز دارد و حتی باعث پسرفت وی شود:
۱٫احساس ترس یا کاهش انگیزه و توان و انرژی لازم درونی
۲٫سرعت کم یا سرعت بیش از حد زیاد شاگرد برای یادگیری اسکی
۳٫شرایط محیط و جو هوای تمرین؛مثل:سرما،باد،برف،مه،طوفان،بهمن و ….
۴٫خستگی و نداشتن جذابیت آموزش دیدن اسکی برای وی.

 

آموزش نانچیکو به روش حرفه ای.سلاح نمایشی است که با اسامی مختلفی نامبرده میشود . در ایران به نام های نانچیکو، لانچیکو و یا نانچاکو گفته شده که میتوان با آن حرکات نمایشی جالبی را انجام دهید که قدرت بالایی دارند و میتواند با سرعت زیادی اجرا شود که حالت چرخشی گرفته و سبک های این ورزش با نام نانچیکو یا نانچاکو بوده .آموزش نانچیکو با استفاده از دو تیکه چوب با نام فک که با طناب یا زنجیر به هم متصل میشوند . و در طراحی چوب ها به صورت آیرودینامیکی هستند که هوا را میشکافد و با سرعت زیادی حرکت میکنند و به صورتی به هم متصل شده اند که با سرعت زیاد با استفاده از زنجیری که به چوب ها متصل بوده قدرت ضربات را بالا برده که از زنجیر آن در آموزش نانچیکو برای حالت دفاعی و حمله ای نسبت به حریف است.نانچیکو یکی از ابزارهای کشاورزان قدیمی بوده که هم اکنون به عنوان سلاحی مرسوم شده و کاربرد ورزشی پیدا کرده.
در آموزش نانچیکو با یک دست یا هر دو دست کاربرد داشته و به عنوان سلاحی برای دفاع از خود یا حمله بر حریف کاربرد داشته که دارای ضربات قدرتی مهلکی است.
در بیشتر ورزش های دفاع شخصی از قبیل کونگ فو، کارته و یا ماموران پلیس استفاده میشود که دارای حرکات نمایشی است . در حین آموزش نانچیکو افراد مبتدی باید بسیار مراقب باشند زیرا در صورت مهار نکردن درست حرکات به خود آسیب وارد میکنند

آموزش نانچیکو در ورزش های رزمی :
در استفاده کردن از نانچیکو باید دقت بالایی به کار برد زیرا اگر مهارت کافی را در استفاده از این وسیله نداشته باشید بعث آسیب دیدگی شده و به خود صدمه میزنید . در استفاده از نانچیکو باید تمرینات زیادی را انجام دهید تا به مهارت کافی برسید.
در تمرینات ابتدایی آموزش نانچیکو از یک کیسه بکس استفاده کنید و به آن ضربه وارد کنیدف همانطور که میبینید به طرف شما برگشت میخورد و با حالت ضربه به سمت شما خواهد آمد .این محصول را می توانید به صورت خرید اینترنتی از فروشگاه تهران خرید تهیه نمایید.

آموزش نانچیکو
در فیلم های بروسلی نانچیکو شهرت جهانی بیشتری پیدا کرد و به عنوان سلاحی است که به تمرینات عملی نیاز داشته تا به مهارت کافی دست پیدا کنید.

ساختار نانچیکو”
در هنرهای رزمی و ورزش های دفاع شخصی از نانچیکو بسیار استفاده میشود که این سلاح از جنس چوبی، پلاستیکی، فلزی، پارچه ای، ابری یا باتومی ساخته شده که در حرکات نمایشی بیشتر از نانچیکو پلاستیکی استفاده شده و در مبارزات از جنس باتومی استفاده میشود . نانچیکو از اندازه های مختلفی ساخته شده که براساس نیاز خود و شرایط میتوان آنرا تهیه و استفاده کرد.

نانچیکو به عنوان که کاربرد زیادی در مبارزات داشته و بسیار راحت حمل میشود و در برابر ضربات چوب یا شمشیر مقاوم بوده و قابل استفاده دفاعی است.

کاربرد نانچیکو :
۱) آموزش نانچیکو مبارزه ای
تفاوت زیادی با نانچیکوی نمایشی نداشته . برای استفاده از نانچیکو در مبارزات وسط چوب فک را به پایین گرفته تا طول نانچیکو افزایش یابد .

تکنیک استفاده از نانچیکو در مبارزات :
در حین مبارزات از تکنیک های سریع و سرعتی استفاده میشود که آسیب بیشتری وارد میکند ولی حرکات نمایشی در آن وجود ندارد بلکه در مبارزه از نانچیکو در حرکات خشک و غیرقابل انعطاف استفاده میشود.

۲) آموزش نانچیکو نمایشی
در حرکات رزمی فردی از نانچیکو بصورت نمایشی استفاده میشود که باید چوب فک را از بالا در دست بگیرید تا بتوانید راحت تر به حرکات نمایشی پرداخت.

نحوه استفاده از تکنیک نانچیکو نمایشی:
حرکات نمایشی با نانچیکو به صورت ضربدری و پروانه بوده که بیشتر جنبه زیبایی داشته و از حرکات مبارزه ای فاصله داشته و حرکاتی نرم و قابل انعطاف هستند.

قوانین آموزش نانچیکو:

احترام گذاری در استفاده از نانچیکو:
کلیه ی ورزش های رزمی ابتدا و انتها احترام گذاردن یکی از اصول اولیه بوده و نحوه ی احترام گذاشتن بستگی به نوع ورزش داشته ، همینطور در استفاده از نانچیکو باید به داوران و تماشاچیان نیز احترام گذاشت که در بعضی موارد به دلیل جلب توجه داوران به فرد باعث امتیاز شده . نانچیکو سلاحی سرد حساب شده .
در تمرین در آموزش نانچیکو باید چهار جهت راست، چپ، بالا و پایین را مدنظر داشته و همینطور پشت سر نگاه کرده تا کسی آسیبی نرساند . نحوه ی در دست گرفتن نانچیکو بستگی به نوع استفاده از آن متفاوت بوده.

 

انواع نانچیکو در مبارزه :
در نانچیکوهای مبارزه ای از دو نوع نانچیکو استفاده میشود
۱) نانچیکوهای با فک های بلند و زنجیرهای متوسط: از این نوع نانچیکو بیشتر در حرکات ضربه ای به حربف که حالت هجومی دارند استفاده میشود.
۲) نانچیکوهای با فک های متوسط و زنجیرهای بلند: این نوع از نانچیکوها در کارهای دفاعی در حین ضربات حریف استفاده شده .
ساخت نانچیکو و نحوه ای آن:
برای ساختن نانچیکو میتوان با استفاده از وسایل زیر آن را ساخت و تزئین کرد.
– لوله های آب ۲ سانتی
– زنجیر یا طناب محکمی که به اندازه ی عرض پشت دست باشد.
– دو میخ نازک و طول ۲سانت و نیمی
– یک نوار چسب برق مشکی و یک چسب برق سفید
– یک ربان قرمز ۱ متری و یک رمان نیم متری سبز رنگ
– یک نوار چسب کتاب

خرید آموزش نانچیکو

– یکی از لوله ها رابرداشته و با میخ از قسمت بالایی آن سوراخ کرده و فقط یکطرف آن سوراخ داشته باشد و همانطور فک دیگر نانچیکو را به همین حالت میخ زده.
– در مرحله ی بعدی زنجیر را داخل لوله قرار داده به طوریکه بین میخ و لوله قرار بگیرد. و در طرف دیگر لوله نیز این روش را انجام دهید.
– میخ ها را تا انتهای لوله فرو کرده و نوک میخ را کج کرده تا قابل تغییر نباشد و لوله ها کاملا به زنجیرها محکم شوند .

تزئین نانچیکو:
برای تزئین کردن ربان ها را به ۱۵ سانتی تقسیم کرده و یکطرف ربان ها را با حرارت جمع کرده که تار وپود آن ها جدا نشوند.
– سپس یکطرف ربان ها را یکی در میان قرمز و سبز قرار داده و با نوار چسب شیشه ای آن ها را به صورت طولی به هم متصل کنید.
– قسمت انتهایی فک را روی ربان ها قرار داده و آن ها را به دور آن بپیچید که به اندازه ی ۱ سانتی متر باشد و همینطور لوله ی بعدی را به همین شیوه دور ربان ها بچسبانید.
– نوار چسب مشکی رنگ را به دور فک بپیچید .
– نوار چسب سفیدرنگ را به صورت مارپیچی به دور لوله های فک بچسبانید و همینطور به همان اندازه را به صورت مارپیچ ضربدری به آن چسباند.
– برای ماندگار شدن تزئین ها به دور فک ها نوار چسب سفید رنگ چسبانده که آنرا براق کرده.

روش استفاده از نانچیکو در ورزش های رزمی و دفاع شخصی به پنج حالت بوده :
– تکنیک های حمله ای
– تکنیک های دفاعی
– تکنیک های ترفندی
– تکنیک های نمایشی
– تکنیک های آکروباتی

 

بعداز آموزش نانچیکو شما میتوانید از خود و اطرافیان خود دفاع شخصی کنید و همینطور از حرکات نمایشی استفاده کنید که به زیبایی حرکات رزمی خود تاثیر بگذارید.
همراه داشتن نانچیکو با شما همیشه مورد نیاز نبوده چون غیرممکن بوده که با شما همراه باشد اما در آموزش نانچیکو روش هایی را فرا میگیرید که بتوانید با وسایل دیگر نیز به سرعت یک نانچیکو بسازید که بتوانید از ان استفاده کنید حتی با کفش یا کمربند و کیسه های نایلونی که بسیار معمولی هستند و بتوانید به راحتی از خود دفاع کنید بدون اینکه درگیری ایجاد شود و صدمه ببینید.
آموزش نانچیکو بسیار مفید بوده و با یکبار یادگرفتن آن دیگر آنرا فراموش نمیکنید و در صورتیکه مدتی تمرین نکرده باشید نیز میتوانید به همان چابکی گذشته از آن استفاده کنید .
استفاده از نانچیکو به آمادگی جسمانی زیادی احتیاج ندارد و هیچگونه محدودیت سنی در استفاده و یادگیری آن وجود نداشته همینطور محدودیت جنسیتی هم نداشته حتی میتواند هنرجوهای با نواقص بدنی نیز آنرا یادبگیرند و از آن استفاده کنند.
همراه داشتن نانچیکو بدون جرم بوده و هیچگونه مشکلی نداشته ولی در استفاده از آن در حین آموزش نانچیکو تعهدنامه ای مبنی بر استفاده غیرمناسب توسط افراد امضا میشود.
آسیب های استفاده از نانچیکو:
در تمام رشته های رزمی که حالت دفاع شخصی و مبارزه دارند آسیب های زیادی داشته که در اندام ها به صورت خونمردگی و کبودکی که ناشی از ضربات مستقیم و مانورهای حرکتی و نمایش در حین آموزش نانچیکو است که در برخی از موارد به پارگی، خونریزی بینی و سر، ضربات چشم و قرنیه ، مغز، آسیب های گردنی و ستون فقرات بوده که برای محافظت از سر باید از کلاه های محافظتی پوشیده شود که آسییب سر و گردن و گوش ها را کاهش داده .

 

 





:: بازدید از این مطلب : 397
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 خرداد 1395 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: